UX og sikkerhed

Optagelser fra webinar om UX og sikkerhed den 30. oktober 2020.

 "I got 99 problems – but security ain’t one!"

Cybersikkerhed kan være svært at sælge ind til brugere og organisationer. Men hvorfor er det sådan? Er det, fordi de er dovne og dumme, eller er det i virkeligheden det modsatte? Laura Lynggaard Nielsen, Senior Anthropologist ved Alexandra Instituttet, arbejder med cybersikkerhed fra en tværfaglig vinkel og har siden 2015 lavet en række analyser af de udfordringer, der knytter sig til cybersikkerhed i virksomhedsmæssige kontekster. I dette oplæg fortæller Laura om, hvorfor sikkerhed ofte nedprioriteres i praksis og peger på, hvordan manglende brugerforståelse i sidste ende fører til dårligere sikkerhed.

Sikker brug af it gennem adfærdsdesign

Rune Nørager grundlagde for 22 år siden DesignPsykologi. Deres analyse og designteam har dybe rødder i psykologi, kognitiv lingvistik og menneskelige faktorer. Teamet bruger brugercentreret design og Design Thinking og arbejder tæt sammen med både bureauer og store virksomheder inden for medicinsk teknologi, finanssektoren, og it-ledelse. Rune vil tale om, hvordan der gennem design er mulighed for at gøre det lettere for brugerne at leve op til sikker brug af it.

Sådan forbedres it-sikkerhedskulturen i virksomheder

Lasse Frost fra Implement Consulting Group er Social Data Scientist med speciale i social psykologi. Han arbejder med adfærdsdesign og -psykologi for at forbedre sikkerhedskulturen inden for it-virksomheder. Lasse vil give os nogle adfærdsindsigter i it-sikkerhed, compliance og digitale kompetencer.

Digital udvikling og design med databeskyttelse som standard

Der er ingen udvikling i dag, der ikke inkluderer data, fokus på data eller datadeling. Så hvordan kan vi huske at være kritiske og stadig forretningsrelevante? Pernille Korzon Dünweber, grundlægger af firmaet Think Legal Tech, har 15 års erfaring inden for digital udvikling. Hendes hovedfokus er end-to-end rejser, og hendes tilgang til digital udvikling er med et strategisk Design Thinking mindset.

Paneldiskussion med de fire talere og spørgsmål fra deltagerne