Hvordan udfordres UX'erens arbejde af kunstig intelligens og machine learning?

Dette webinar handler om det nye område UX og kunstig intelligens (artificial intelligence – AI). Kunstig intelligens er på udviklingsagendaen i mange virksomheder og organisationer – og det giver nye udfordringer ift. udvikling af god brugerinteraktion.

Kunstig intelligens er stadig et relativt nyt og et meget programmeringsteknisk område. Men når services og programmer kører på kunstig intelligens i maskinrummet, vil det give UX'eren helt nye udfordringer og helt nye spændende opgaver i forhold til at skabe god brugerinteraktion. Det er endnu et nyt og uudforsket område, hvordan kunstig intelligens skal ’oversættes’ i brugergrænsefladen.

På webinaret vil vi kaste os ud i opgaven ved at åbne dialog om, hvordan kunstig intelligens udfordrer UX'erens rolle:

  • Hvordan skal UX hjælpe brugeren med at forstå og interagere med komplekse algoritmer som kunstig intelligens og machine learning?
  • Og hvordan og hvor meget af de komplekse algoritmer skal brugeren have indsigt i?

Webinaret tager udgangspunkt i et forskningsprojekt på Alexandra Instituttet, som har til formål at skabe ’Explainable AI’ – forståelig kunstig intelligens. Det betyder, at det skal kunne forklares for brugeren, hvad algoritmen gør og hvorfor. Det er netop i dette møde mellem bruger og kunstig intelligens, at nye udfordringer og muligheder for UX'eren opstår.

Program

14.30: Velkommen – InfinIT

14.40: Er 'Explainable AI' løsningen på black box-problemet? Niklas Kasenburg og Marie Rørdam Fenger, Alexandra Instituttet

15.15: AI and The Different Users,  Jonas Kelstrup, Product Design Lead hos Unsilo

15.35: Design Thinking,  Emilie Møllenbach, Product Design Lead hos MobilePay
How data, algorithms and machine learning should be viewed as an extension of UX. The experience of IT and the architecture of IT are as closely linked as the architecture and experience of a house.

15.55: Breakout rooms


Hvis vi oplever stor interesse for emnet, vil vi fortsætte det som en temarække af webinarer, hvor vi yderligere udforsker området inden for fx chatbots, UX designstrategier etc.


Se video fra webinar

Slides fra webinar

Hent slides fra webinar her

Dato og tid

19. maj 2020
14:30 – 16:30

Sted

Webinar via Zoom. Tilmeldte får tilsendt nærmere information.

Læs om InfinITs brug af Zoom.

Pris

Det er gratis at deltage

Webinaret er ikke bare en ’how to’-workshop.

Vi ønsker at samle UXere, programmører og folk, der arbejder med kunstig intelligens og machine learning.

Vi vil gerne udforske og diskutere, hvordan UXerens rolle og opgaver redefineres, når denne får til opgave at lave forståelige brugergrænseflader mellem komplekse systemer baseret på kunstig intelligens og en bruger, der skal have en vis forståelse for systemet – og som potentielt også vil kræve at få en forklaring på algoritmernes logik.

  • Du får viden om 'Explainable AI' og erfaringer fra to praktikere, der arbejder i krydsfeltet mellem UX og machine learning.
  • Du får mulighed for at komme med input til emnet og derved præge fremtidens udvikling af UX og kunstig intelligens.
lea schick facilitator infinit arrangementer temagruppe

Lea Schick

Hvis du har spørgsmål vedrørende arrangementet, er du velkommen til at kontakte Lea Schick.

Arrangementet er tilrettelagt af InfinIT.