Grundig forberedelse stillede forskere stærkt til ICT Proposers’ Day

Aalborg Universitet, BrainsBusiness og InfinIT arrangerede en tur til ICT Proposers’ Day i Helsinki 2019 for en gruppe forskere, der krævede grundig forberedelse hjemmefra. For meget afhænger af, hvordan man kan præsentere sine visioner, hvis nogle af Horizon 2020-midlerne skal lande i ens projekt.

ICT Proposers’ Day er en stor, international konference med 3.000 deltagere fra hele EU. Her sættes der fokus på forskellige spor, man kan forfølge under Horizon 2020-projektet. Der er masser af muligheder for at netværke med folk fra Kommissionen og de forskellige calls på konferencen, der er pitch sessioner, man kan være overvære, hvis man søger partnere til et projekt, og der er mulighed for at præsentere egne kompetencer i forhold til at deltage i et projekt. Men man skal være skarp på sin dagsorden, for at ens stemme bliver hørt i så omfattende et setup.

Under forberedelserne blev deltagerne opdateret af eksperter på, hvordan de fik mest muligt ud af konferencen – hvilke personer, det ville være oplagt at netværke med, hvilke pitches, der ville være gode at deltage i for den enkelte forsker, og hvordan man skal præsentere sine ideer.

Konceptet er blevet taget godt imod af de deltagende forskere, der bl.a. har udtalt følgende om forberedelsen, efter at de kom hjem:

”Det gav et godt indblik i, hvad der er i fokus fra EU’s side i forhold til at funde projekter. Normalt kan det være lidt svært at finde rundt i mulighederne, fordi EU er så kompleks en institution. Desuden gav det et scope for, hvordan jeg kan vinkle mit arbejde i forhold til en fremtidig EU-ansøgning. Og så var det lærerigt at høre fra de mere erfarne ansøgere, hvilke udfordringer og erfaringer, de oplever i ansøgningsprocessen og i projektplanlægningen.”

”In general, this activity is very meaningful. The good thing is that I am contacted by two young profs who may become my partners in the future project application and got some detailed info about the application and future tendency of H2020 in my area. Later, I find two calls on Satellite which are relevant to my application.”

"One to one meetings with project officers and national contact points is a very valuable experience”

Mange kontakter blev altså skabt under ICT Proposers’ Day 2019, og mindst én fandt en koordinator til sit projekt.

Laura Møller

Har du spørgsmål eller ønsker at vide mere om denne case, er du velkommen til at kontakte Laura Møller.

Partnere

  • Aalborg Universitet
  • BrainsBusiness
  • InfinIT

At hente flere EU-midler under Horizon 2020 hjem til konkrete projekter hos vores partnere i Danmark.

Der blev netværket, og mindst én fandt en koordinator til sit projekt.

ICT (Information og Communication Technologies) og netværk.

Deltagelse på international konference.

Det har en god effekt at forberede forskere grundigt hjemmefra til at kunne pitche deres ideer til projekter og holde oplæg.