Hvordan gøres energi og bæredygtighed levende og vedkommende?

InfinIT har via et miniprojekt bidraget til et Idékatalog, der skal bringe EnergyLab Nordhavn helt i front som mødested for innovative energiløsninger.

I Københavns Nordhavn finder man innovationsmiljøet EnergyLab Nordhavn. Stedet er et levende laboratorium, hvor virksomheder, forskere og andre med interesse for energi kan udforske og demonstrere løsninger til fremtidens energisystemer og etablere partnerskaber.

Målet er, at EnergyLab Nordhavn skal være et centrum for udvikling af bæredygtige energiløsninger, der understøtter nationale og internationale klimamål og øger salg og eksport.

I et af pakhusene på Nordhavn har partnerne etableret showroom 1.0, der ved hjælp af plancher visualiserer fremtidens smarte energisystem. Showroomet er en del af et kontorfællesskab, E-Hub, som samler virksomheder, der arbejder med energi og bæredygtig byudvikling. Stedet er populært og har mange besøgende fra ind- og udland.

Miniprojekt: EnergyShowroom 2.0

EnergyLab Nordhavn har derfor ønsket at bringe showroom 1.0 til et nyt niveau, hvor viden om fremtidens energisystemer formidles på en endnu mere dynamisk og engagerende måde – både for professionelle, borgere og beslutningstagere.

Det blev til miniprojektet EnergyShowroom 2.0, som InfinIT har været med til at gennemføre. De øvrige partnere i miniprojektet var: Alexandra Instituttet A/S, Balslev, By & Havn, DTU Elektro, EnergyLab Nordhavn, Kirt x Thomsen, NorthQ samt Urban Help.

Ideer og inspiration

Resultaterne af samarbejdet er samlet i et Idékatalog, der danner grundlag for den videre udvikling af EnergyLab Nordhavn.

caret-down caret-up caret-left caret-right
Lea Schick InfinIT
" I projektet er partnerne kommet med en lang række spændende bud på, hvordan et levende laboratorium og mødested kan udformes, så det skaber grobund for udvikling og demonstration af løsninger til fremtidens energisystemer. Der er ingen tvivl om, at det kan blive et sted, hvor energi og bæredygtighed kan gøres vedkommende, og nye partnerskaber kan etableres.

Formålet var at  indsamle ideer fra virksomheder, organisationer og forskere til udviklingen af et nyt showroom, der kan formidle fremtidens energisystem.

Co-creation-workshoppen gav deltagerne mulighed for at:

  • møde partnerne i EnergyLab Nordhavn og høre om, hvordan de skaber fremtidens energisystem
  • være med til at komme med ideer og forslag til den konkrete udformning af showroom 2.0
  • blive del af den partnerkreds, der søger penge til realiseringen af showroom 2.0

UX og interaktionsdesign

Miniprojekt og co-creation-workshop

lea schick facilitator infinit arrangementer temagruppe

Har du spørgsmål eller ønsker at vide mere om denne case, er du velkommen til at kontakte Lea Schick.

Partnere

Co-creation-workshoppen var led i et miniprojekt, der havde til formål at lave det indledende arbejde i forbindelse med showroom 2.0.

Co-creation-workshoppen blev afholdt i samarbejde med Innovationsnetværket for Smart Energi og Invio – innovationsnetværket for Oplevelsesøkonomi.

Miniprojektet blev finansieret af Infinit og havde følgende partnere:
Alexandra Instituttet, Balslev, By & Havn, DTU Elektro, EnergyLab Nordhavn, Kirt x Thomsen, NorthQ, Urban Help.