Velkommen til TEKNOLOGIMORGENER
i Aarhus og København

Over de næste to år skal vi være med til at skabe noget af den teknologi, som danske virksomheder skal stå ovenpå. Derfor vil vi gerne byde op til videndeling, samarbejde og god gedigen diskussion af de teknologiske udfordringer og behov, der findes derude. Vi giver kaffe, bagværk og viden om de nyeste teknologier til gengæld for holdninger til, spørgsmål om eller blot nysgerrighed på, hvad fremtiden bringer.

InfinIT og Alexandra Instituttet afholder TEKNOLOGIMORGENER i Aarhus på følgende datoer. Du kan også se frem til møder med lignende indhold i København - datoer annonceres snarest. 

Den sorte boks’ død: Explainable AI som forretningskritisk forudsætning

Kunstig intelligens er nok teknologien med størst potentiale for at skabe ændringer i vores liv. Og netop derfor er det vigtigt, at vi kender til teknologiens mekanismer og forstår, hvad den gør. For mens det er fantastisk, at en maskine kan diagnosticere kræft lige så præcist som et specialuddannet menneske kan, har vi stadig behov for at vide, hvordan den kom frem til konklusionen, før vi handler ud fra informationen. Ved dette morgenmøde vil vi kredse om Explainable AI fra såvel et teoretisk som et praktisk perspektiv.

Læs mere og tilmeld dig 3. maj i Aarhus

IoT, sikkerhed og det digitale økosystem

I det sekund et produkt kobles på nettet, åbnes der for muligheder for nye services, nye samarbejder og nye markeder. Men produktet udsættes også for helt nye trusler; trusler, som såvel enkeltstående virksomheder som virksomheder, der har forbundne produkter, skal være særligt opmærksomme på. På dette morgenmøde vil vi berøre det nye digitale landskab for forbundne produkter - IoT - og ruste virksomheder til at skabe både forretning på dette og være på forkant med potentielle cyberangreb.

Læs mere og tilmeld dig 13. maj i Aarhus

Anonymisering done right

"Anonymiseret data er ikke persondata". En besnærende sætning, der først og fremmest klinger af meget lidt GDPR-bøvl. Men hvordan anonymiserer vi egentlig data, så sandsynligheden for, at de igen kan henføres til specifikke personer minimeres? På dette morgenmøde vil Jonas Lindstrøm, Senior Security Architect ved Alexandra Instituttet, tage deltagerne igennem et rædselskabinet af anonymiseringer gone wrong for derefter gøre rede for en række konkrete og solide metoder til anonymisering. Jonas Lindstrøm vil åbne for en diskussion af de overvejelser, der ligger bag metoderne og sætte deltagerne ind i, hvordan man bruger dem.

Læs mere og tilmeld dig 15. maj i København
Læs mere og tilmeld dig 21. maj i Aarhus

Hvorfor er det vigtigt, at vi udvikler danske algoritmer?

Mulighederne for at kommunikere gennem kunstig intelligens er mange, og de bliver allerede udnyttet af store spillere som Google og Amazon – men kun på engelsk! Dansk er for lille et sprog til, at det kan betale sig for udenlandske virksomheder at udvikle sprogværktøjer på dansk. Det vil sige, at der sker en enorm udvikling på området, men i Danmark er vi bagud på de ressourcer, der kræves for at udnytte mulighederne. Derfor sætter vi denne morgen fokus på dansk sprogteknologi: Hvor er vi og hvad kan vi i dag? Og så stiller vi det åbne spørgsmål, hvor vil vi gerne hen?

Læs mere og tilmeld dig 23. maj i København
Læs mere og tilmeld dig 12. juni i Aarhus

MarieRoerdamFenger_facilitator_infinit

Marie Rørdam Fenger

+45 30 76 07 22