Klynger og innovationsnetværk styrker innovationen hos danske virksomheder

De danske klynger og innovationsnetværk giver ideer til nye produkter og services. Det viser nye tal fra Cluster Excellence Denmark, der har opgjort, hvad virksomhederne får ud af at deltage i aktiviteterne hos InfinIT og de andre danske klynger eller innovationsnetværk.

Med en ny kampagne #innovationskraftnu sætter Cluster Excellence Denmark fokus på innovationskraften hos danske klynger og innovationsnetværk. Her får mere end 18.000 virksomheder årligt hjælp til at udvikle deres forretning.

Tallene viser, at virksomhederne har fire gange så høj sandsynlighed for at blive innovative sammenlignet med andre virksomheder, når de deltager i aktiviteterne hos klyngerne og innovationsnetværkene. De opnår en produktivitetsvækst, der er 3,6 procentpoint højere end lignende virksomheders vækst.

I 2018 fik mere end 6.860 virksomheder tilført nye kompetencer til innovation. 5.300 virksomheder fik idéer til nye produkter og services, mens over 2.600 virksomheder udviklede nye produkter og services.

Ved at deltage i klynger og innovationsnetværk får virksomhederne direkte adgang til viden, kompetencer og finansiering. Dette løfter produkter, processer og projekter i virksomhederne til innovative og konkurrencedygtige løsninger til det globale marked – og der skabes vækst og arbejdspladser i Danmark.

I InfinIT, der er innovationsnetværket for it, kan man deltage i temagrupper, lige fra IoT, big data, kunstig intelligens til cybersikkerhed, UX og interaktionsdesign samt forretningsudvikling.

Alene i 2018 var 993 virksomheder involveret i InfinITs aktiviteter.

“Virksomhederne i InfinIT er fra både it-branchen og øvrige brancher, der anvender teknologi i forbindelse med deres udvikling og innovation. Ved at deltage i vores aktiviteter får man adgang til den nyeste viden inden for den teknologiske udvikling samt netværk med både forskere og andre virksomheder. Vi har fokus på at skabe en matchmaking, der er med til at udfordre og flytte forretningen for virksomhederne men også præge forskningen i en innovativ retning,” forklarer Laura Møller, sekretariatsleder i InfiniT.

Som en del af kampagnen er der lavet en video, hvor Ørsted, Københavns Kommune og Aalborg Universitet fortæller om, hvorfor virksomheder, universiteter og myndigheder skal samarbejde om innovation.

Se med i videoen og få indblik i, hvordan InfinIT og andre klynger og netværk fremmer innovationen og forretningen.Læs desuden mere www.innovationskraft.nu

Laura Møller