Innovationsnetværk for IT modtager 12 mio. til gavn for virksomheder og forskere

En ny superklynge inden for informations- og kommunikationsteknologi (IKT) ser nu dagens lys, da InfinIT – Innovationsnetværk for IT - netop har modtaget 12. mio. kr. til brobygningsaktiviteter fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

InfinIT udvider partnerkredsen, der varetager sekretariatsfunktionen, og omfatter nu – foruden Aalborg Universitet, CISS og Alexandra Instituttet – også it-klyngerne BrainsBusiness og it-forum. Dermed er fundamentet skabt for de kommende to års brobygning inden for IKT, hvor formålet er at skabe rammerne for, at virksomheder og forskere kan mødes og understøtte vækst og udvikling i hele Danmark. Netværksdirektør, Kim Guldstrand Larsen, udtaler: "Jeg ser frem til at realisere det forstærkede netværk de næste to år".

Digitalisering og anvendelse af nye teknologier er helt centralt i forhold til at skabe vækst og udvikling i Danmark, og i 2019-2020 vil InfinIT medvirke til at bringe den nyeste viden ud til virksomheder og understøtte den digitale og teknologiske udvikling. Kim Guldstrand Larsen uddyber: "InfinIT søger desuden et samarbejde med regeringens strategiske satsninger ’Digital Hub Denmark’ og ’SMV: Digital’".

Allerede d. 12. december kan du få en forsmag på, hvilke teknologier der er på vej frem, og hvordan I bedst kan udnytte dem i jeres virksomhed, når arrangementet "SummIT" løber af stablen på Centralværkstedet i Aarhus kl. 9.30-17.30. Det er gratis at deltage, og med dig hjem får du hands-on viden om forretningsmulighederne i big data, Internet of Things, kunstig intelligens og cyber security.

InfinITs aktiviteter vil i perioden 2019-2020 centrere sig inden for følgende seks temagrupper:

  • Internet of Things (IoT)
  • Big data
  • Kunstig intelligens
  • IT-sikkerhed
  • Usability & interaktionsdesign
  • Processer & forretningsudvikling

Derudover er der lavet aftaler med en lang række af de øvrige innovationsnetværk i forhold til at styrke IKT-indsatser uden for it-branchen.

Virksomheder kan gratis blive medlem af vores temagrupper, hvor de bl.a. kan få målrettede invitationer til relevante events, hjælp til virksomhedens projekter, innovation og internationalisering, relationer til relevante samarbejdspartnere, de nyeste inputs om fremtidens tendenser og brancher mm.

Uddannelses- og Forskningsministeriet modtog i alt 23 ansøgninger om innovationsmidler, og InfinIT var blandt de 17 udvalgte ansøgere.

Projektperioden varer fra 1/12-2018 til 31/12-2020.

Laura Møller

Netværksleder
Alexandra Instituttet
Tlf. 93 50 88 04