Deep learning er den hammer, der gør alle problemer til et søm

Deep learning kan bruges inden for mange områder til at løse problemer, lige fra at udvikle selvkørende biler til at finde en kur mod COVID-19. Og nu har vi computerkraften til at gøre teknologien tilgængelig for alle.

Deep learning efterligner hjernens struktur. Ved at lade informationer bevæge sig gennem flere forskellige lag kan deep learning behandle informationerne og især hjælpe os inden for tre områder:

  • Klassificering – hvor man kan tildele fx dokumenter eller billeder en kategori. Det klassiske eksempel er, at mails i dag typisk automatisk fordeles i din indbakke og dit spam-filter.
  • Regression – hvor man fx kan forudsige, hvor stort et el-forbrug vil blive, eller hvilken pris et nyt hus på markedet skal have.
  • Clustering – hvor man kan opdage mønstre i sine data og ud fra det se, hvad der er normal adfærd og – endnu mere interessant – unormal adfærd. Med den metode vil du fx kunne forudsige, hvilke kunder der er på vej til at forlade dig.

Som udgangspunkt har man brug for rigtig meget data for at udvikle deep learning-modeller. Men selv hvis man ikke råder over meget data, er der næsten altid en løsning. Det kan være, at en pre-trænet model kan bruges til jeres problem, eller at man kan udvikle kunstige eller syntetiske data, der minder så meget om de rigtige data, at man kan træne modeller på dem – det kunne fx være et 3D-print af et objekt, man gerne vil kunne genkende.

Mange virksomheder er allerede i gang med at bruge deep learning. Nedenfor kan du hente optagelsen fra vores webinar om deep learning for at blive klogere på de gode eksempler. I webinaret kommer Henrik Pedersen, der er Head of Visual Computing Lab ved Alexandra Instituttet, også ind på støttemuligheder, så du selv kan komme i gang.

Tilmeld dig og få link til optagelsen


 

Laura Møller