IoT, sikkerhed
og det digitale
økosystem

Aarhus

TEKNOLOGIMORGEN

IoT, sikkerhed og det digitale økosystem

I det sekund et produkt kobles på nettet, åbnes der for muligheder for nye services, nye samarbejder og nye markeder. Men produktet udsættes også for helt nye trusler; trusler, som både enkeltstående virksomheder og virksomheder, der har forbundne produkter, skal være særligt opmærksomme på.

På dette morgenmøde vil vi berøre det nye digitale landskab for forbundne produkter – IoT – og ruste virksomheder til at skabe både forretning på dette og være på forkant med potentielle cyberangreb.

På morgenmødet vil du møde:

  • Jørgen Rasmussen, strategic designer ved Alexandra Instituttet, der fortæller om, hvordan virksomheder, der har forbundne produkter, nu skal tænke sig selv som del af et digitalt økosystem. Jørgen vil bl.a. præsentere sine erfaringer fra smart home-markedet, hvor vinduet og termostaten begynder at snakke sammen, hvor fx lyset tilpasser sig vækkeuret, og hvor vaskemaskinen, kaffemaskinen og varmepumpen styres af en app. Det fordrer nye, digitale forretningsmodeller, der kan tilpasses en anderledes (og ofte mere direkte) relation til kunderne og disses data.
  • Gert Læssøe Mikkelsen, Head of Security Lab, Alexandra Instituttet vil fortælle om, hvordan der i de seneste år er sket en stærk stigning i cyberangreb, hvor produkter, der er koblet på nettet, udnyttes af hackere til uheldige formål. Gert vil også belyse, hvilke muligheder der kan være for virksomheder, hvis disse tænker truslen mod det digitale produkt ind fra start, og der er klare krav til, hvordan man modvirker dem.

"Super godt faciliteret og gennemført, særdeles gode indlæg
og fin måde at sikre en debat. Jeg kommer gerne igen."

Peter Skovmand, North Star Systems


Andre teknologimorgener, der kunne have din interesse

Se hvilke TEKNOLOGIMORGENER vi ellers udbyder.


Om TEKNOLOGIMORGENER

Over de næste to år skal vi være med til at skabe noget af den teknologi, som danske virksomheder skal stå ovenpå. Derfor vil vi gerne byde op til videndeling, samarbejde og god gedigen diskussion af de teknologiske udfordringer og behov, der findes derude. Vi giver kaffe, bagværk og viden om de nyeste teknologier til gengæld for holdninger til, spørgsmål om eller blot nysgerrighed på, hvad fremtiden bringer.

Dato og tid

13. maj 2019
8:30 – 10:00

Sted

LYNfabrikken
Vestergade 49
8000 Aarhus C

Pris

Det er gratis at deltage

Kontakt

Marie Rørdam Fenger
Telefon: +45 30 76 07 22
E-mail: marie.fenger@alexandra.dk

MarieRoerdamFenger_facilitator_infinit

Marie Rørdam Fenger

Hvis du har spørgsmål vedr. arrangementet, er du velkommen til at kontakte Marie Rørdam Fenger

Serien af TEKNOLOGIMORGENER er tilrettelagt af InfinIT og Alexandra Instituttet A/S.