ONLINE TEKNOLOGIMORGEN

Virtual og augmented reality! Teknologier til at skabe bedre designs og samarbejde

Den danske bygge- og anlægsbranche er i gang med en digital transformation. Her kan både virtual og augmented reality spille en stor rolle, f.eks. når det gælder involvering af brugere til at skabe bedre designs og bygninger samt forståelse af disse via visualisering.

Fra plantegninger til aktiv involvering! Kom med til denne TEKNOLOGIMORGEN og lær mere om den digitale udvikling i bygge- og anlægsbranchen fra både forsknings- og virksomhedsperspektivet.

Det får du med hjem

Du får den nyeste viden inden for bl.a. brug af virtual reality til brugerinvolvering og augmented reality til at illustrere on-site planlægning og kommunikation under byggeprocessen, og du lærer, hvordan du med fordel kan implementere dette i dit arbejde.

Webinaret tager først udgangspunkt i projektet Femern Safetylab og Beredsskabscockpittet, som er en AR-drevet app, der fungerer som træningsværktøj til et privat beredskab. Projektet udspringer af en resultatkontrakt og er udviklet i samarbejde med DBI.

Herefter vil du møde en spændende case fra Semco Maritime, hvor fokus har været på alt lige fra skitsering af de første ideer til udførelse på byggepladsen, og den efterfølgende drift. Dernæst præsenteres endnu en case fra den tyskejede virksomhed PASCHAL-Danmark A/S, der har fået automatiseret deres design- og tegneproces ved et plugin til Autodesk-programmet REVIT.

Til slut har vi også en præsentation af brug af VR i byggebranchen, hvor BIM Equity fokuserer på udvikling af soft- og hardwareløsninger, der muliggør virtuelle processer i faserne for design, projektering, udførsel og drift.

Målgruppe

Målgruppen for denne TEKNOLOGIMORGEN er både aktører i byggebranchen samt andre med interesse i digitalisering af byggeriet.

Program

9.00  Velkommen v. InnoBYG og InfinIT
9.05  AR og Femern-Safetylab-projektet v/ Katrine Hommelhoff, Alexandra Instituttet
9.25  CASES – Semco Maritime og PASCHAL v/ Frank Allan Hansen, Alexandra Instituttet
9.45  CASE – VR i byggebranchen v/ Jonas Salih, BIM Equity
10.05  Afrunding, spørgsmål og afslutning

 


Se video af webinaret

Se slides fra webinaret

AR og Femern-Safetylab-projektet

Semco Maritime og PASCHAL

VR i byggebranchen

 

Dato og tid

25  august 2020
kl. 9:00  – 10:15

Webinar afholdes via Zoom

Pris

Det er gratis at deltage

Marie Yde Bak

Facilitator
Tlf. 41 89 32 23

Hvis du har spørgsmål vedrørende arrangementet, er du velkommen til at kontakte Marie Yde Bak.

Arrangementet er tilrettelagt af InfinIT og Innovationsnetværket InnoBYG